به گزارش خبرنگار مهر، ناصر قجری صبح شنبه در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیسوادی، افزود:در استان فارس به طورکل 540 هزار نفر بی سواد از رنج سنی شش سال به بالاتر وجود دارد.
وی ادامه داد: از 170 هزار نفر بیسواد جامع هدف 40 هزار نفر از آنها در کلانشهر شیراز و درصد قابل توجهی از آنها در جامعه عشایر استان است که برای اینکه بتوانیم کارهای سوادآموزی آنها را متمرکز کنیم طرح ویژه ای را برای کلانشهر شیراز و با هماهنگی فرمانداری و اداره امور عشایر و آموزش و پرورش عشایر، ترتیب دیده ایم.
وی بیان کرد: نرخ باسوادی استان فارس در جامعه هدف 94 درصد است به این معنا شش درصد جامعه هدف ما همچنان بی سواد هستند و باید تا پایان برنامه پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی ما کار سواد را در استان دنبال کنیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس ابراز داشت: ایران از بعد از انقلاب موفق شده در حوزه سوادآموزی پنج دیپلم افتخار از سازمانهای بزرگ و معتبری مثل یونسکو دریافت کند که سه تا از این مدارک افتخار آمیز کشور به استان فارس تعلق گرفته و استان فارس در آن نقش مستقیم داشته است که این از افتخارات سوادآموزی فارس است.
قجری اعلام کرد: چشم انداز و برنامه راهبردی سوادآموزی استان این است که تا پایان برنامه پنجم توسعه یعنی تا پایان سال 1394 نرخ باسوادی در استان به 98.5 درصد برسد.
وی همچنین گفت: پوشش کودکان لازم التعلیم در استان کاملتر و ورودی به سوادی تقریبا مسدود خواهد شد، در حقیقت ما اگر دروازه های بی سوادی را نبسته باشیم، یعنی کودکان لازم التعلیم را تحت پوشش قرار نداده باشیم یا در این حوزه ضعیف عمل کرده باشیم باید بحث سواد آموزی را همچنان ادامه دهیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه سوادآموزی دارای سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال است، گفت: درست ایت که تمرکز دولت روی بحث سوادآموزی یعنی از پایه اول تا سوم ابتدایی است ولی این به این معنا نیست که دوره های دیگر را فراموش کنیم و ما بحث دوره های تحکیم و انتقال را به جد در استان پیگیری می کنیم.
قجری گفت: همچنین بحث تبعیض و نابرابری های جنسیتی و منطقه ای در استان رفع خواهد شد یا به حداقل خواهد رسید.
وی عنوان کرد: اولیای بی سواد دانش آموزان در سراسر استان تحت پوشش کلاسهای سوادآموزی قرار می گیرند. حدود 50 هزار نفر اولیای بی سواد در استان فارس امسال و سال آینده از طریق مدیران مدارس تحت پوشش قرار می گیرند و ما در استان فارس قادر شدیم که 80 درصد این افراد بر اساس بانک اطلاعاتی که از آنها در اختیار داشتیم پالایش اسمی کنیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس اظهار کرد: وضعیت عملکرد استان در حوزه سوادآموزی نسبت به سال قبل 250 درصد رشد داشته است و الان استان فارس جزو سه استان برتر کشور در بحث جذب و آموزش افراد بی سواد است. این در حالی است که ما پارسال در بین استان های دیگر رتبه 29 را داشتیم ولی الان عملکرد ما طوری بوده است که جزو سه استان برتر شده ایم.
قجری گفت: آمار بیسوادان رنج سنی 10 تا 20 سال در استان فارس 10 هزار نفر است.
وی ادامه داد: دولت برای ایجاد انگیزه برای تحصیل در این رنج سنی تا سقف 200 هزار تومان به آنها پول پرداخت می کند و این طرح در سطح کشور و در استان فارس پیگیری می شود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس بیان کرد: امسال سهمیه استان فارس در خصوص سوادآموزی برای 26 هزار و 500 نفر است که اعتبارات لازم آن تامین و قراردادهای آن بسته شده است ولی با این وجود احتمالا ما حداقل بتوانیم 50 درصد این افراد را تحت پوشش در آوریم.
قجری تاکید کرد: 29 دستگاه مستقیم و غیرمستقیم می توانند در سوادآوزی مشارکت داشته باشند ولی صدا و سیما قادر است بیشترین کمک را به ما داشته باشد.
وی گفت: آمار کودکان شش تا 9 سال که به جهت آموزش از تیررس آموزش و پرورش دور مانده اند در استان در شیراز چهار هزار کودک و در سطح استان بالغ بر 10 هزار نفر است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس مشکلات توسعه سوادآموزی را در فارس برشمرد و گفت: مهمترین راهبندها و موانع این است که انگیزه سوادآموزان خیلی پایین است و ما باید وقت زیادی را صرف جمع آوری آنها کنیم و علاوه بر آن آمارهای ما راستی ندارند و باید وقت زیادی را به جهت راستی آزمایی آمارها بگذاریم و عزم و اراده مسئولین تاثرگذار برای این مهم پایی است. همچنین گستردگی، پراکندگی و وجود جمعیت قابل توجه عشایر در فارس از دیگر راهبندهایی است که سرعت ما را پایین می آورد.
قجری همچنین از برگزاری مسابقه ای وبلاگ نویسی در رابطه با سوادآموزی خبرداد و گفت: این مسابقه تا پایان شهریورماه مهلت دارد.
وی با بیان اینکه استان فارس در تهیه محتوا محور است، عنوان کرد: ما پنج کتاب، سه کتاب سال گذشته و دو کتاب هم امسال، در دوره تحکیم نوشته ایم و در حال نوشتن هستیم
نظر شما